Importanta unei balante electronice in domeniul bijuteriilor

Importanta unei balante electronice in domeniul bijuteriilor

Bijuteriile se cantaresc de obicei in grame sau in carate. De cele mai multe ori caratele se folosesc atunci cand se cantaresc pietrele pretioase, air gramele atunci cand vorbim despre metalele pretioase. Cu toate acestea, la nivel international se accepta karatul si pentru aur.  

Pentru a va putea cantari bijuteriile din aur, aveti nevoie de balante electronice. Daca bijuteriile dumneavoastra nu au o incriptie pe spate, atunci exista testarea cu acid nitric. Majoritatea bijutierilor folosesc aceasta metoda pentru a determina numarul de karate. In functie de cum reactioneaza metalul cu acid, se poate determina cantitatea de aur dintr-o bijuterie.

Odata ce stim numarul karatelor, cel mai bine este sa le transformam in procentaj pentru a putea vedea a cata parte din bijuterie este aliaj si a cata parte este aur pur. Calculul este destul de simplu. Pur si simplu impartim numarul karatelor la 24 si apoi inmultim cu 100. Astfel o bijuterie de 18 karate va avea un precentaj de 75 % de aur, iar restul de 25 % aliaj.

Pentru a cantari aurul avem nevoie de ajutorul unei balante electronice. Aveti grija sa cantariti pe rand, doar acelasi material pentru a avea un rezultat corect. De asemenea, si aurul cantarit la un loc, trebuie sa aiba acelasi numar de karate.

Dupa ce ati terminat de cantarit aurul cu o balanta electronica, va trebui sa aplicam functia de calcularea a gramelor,prin raportul procentajului.  Astfel, daca puritatea aurului este, spre exemplu, de 18 karate, iar greutatea sa initiala este de 7 grame, din acea cantitate oar 5,25 grame vor fi aur pur.

Aceasta tehnica este folosita cu succes atat de vanzatorii de bijuterii, dar mai ales de producatori si bijutieri. Iata cum, cu ajutorul unei balante electronice, pana si acest domeniu stilat si elegant, are doar de castigat.