Performanta unui cantar electronic

Performanta unui cantar electronic

Cantarul electronic este un dispozitiv de maxima importanta, utilizat in domenii stiintifice, comerciale si  in unele investigatii. Fie ca vorbim de cantitati foarte mici, de ordinul gramelor, sau chiar de tone, cantarele  ofera informatiile necesare determinarii  maselor acestora.

Odata cu progresul tehnologic, au evoluat foarte multe laturi economice care folosesc cantarul electronic in vederea desfasurarii activitatii. Toti mai multi oameni prefera cantarul electronic in detrimentul celui mecanic, datorita exactitatii si rezistentei acestuia in timp.

Exista modele care  functioneaza pe baza de acumulator, altele care se conecteaza doar la sursa electrica directa.

In cadrul institutiilor, cantarele utilizate se verifica anual de catre specialisti, pentru a se evita eventualele defectiuni sau erori in determinarile curente

In momentul  achizitionarii unui cantar electronic de calitate, certificat metrologic, se emite automat si un certificat de verificare metrologica initiala, prin care se atesta functionalitatea in parametri normali a acestuia.

Cantarele electronice sunt foarte usor de folosit avand instructiuni pe intelesul tuturor.

Una dintre functiile importante ale unui cantar electronic este functia denumita autozero. Datorita  acestei functii dupa fiecare cantarire dispozitivul revine automat la zero .

Cantarele electronice comerciale au o temperatura de operare care variaza intre minus 10 grade si 40.

Materialul din care este fabricat platanul cantarului trebuie confectionat din  inox in cazul utilizarii in industia alimentara si fast food. In cazul cantarelor utilizate in aplicatii industriale platanul poate fi confectionat si din otel vopsit.

Cantarele au un domeniu foarte larg de utilizare: pornind de la utilizare in diferite activitati casnice pana la dotarea laboratoarelor medicale, de cercetare si industriale

Concluzionand, cantarele electronice exprima date exacte referitoare la masa obiectului de analizat. Acestea au un rol foarte important in societatea contemporana, foarte multe intreprinderi utilizeaza cantarele electronice  pentru a isi desfasura activitatea cotidiana. Rolul lor este util si in activitatile personale, atat pentru monitorizarea greutatii corporale, cat si pentru cantarirea ingredientelor in bucatarie.